23 Mart 2009 Pazartesi

PIRASALI HAVUÇLU BÖREK




Her zaman

klasik harçlarla börek yapardım. Pırasalı yapmazdım. Bir kere yaptıktan sonra favorilerim arasına girdi.

  • Harcı :
  • doğranmış pırasa
  • rendelenmiş havuç
  • istediğiniz baharatlar

zeytinyağla pırasa ve havuçu istediğimiz baharat ve tuzla kavuruyoruz. Bu arada yazmayı unuttum , biraz da salça ekledim.

Yufkayı ıslatmak için de 2 yumurta biraz sıvıyağ ve sütü beraber çırptım.

Siz böreği istediğiniz şekilde sarabilirsiniz ya da direk tepsiye döşeyebilirsiniz. Ben bu sefer kol böreği gibi yaptım. Tadı gayet güzel oluyor. Yapanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

SüperTeklif'e üye ol, sen de kazan!